Wat leuk dat je hier een kijkje neemt!

Wat is een kindercoach?

Heb je weleens van een coach gehoord? Vast wel … Misschien weet je wel wat een voetbalcoach of een paardencoach is. Een coach is iemand die mensen helpt bij iets wat ze graag willen leren!
Mijn naam is Theodora en ik ben kindercoach. Ik denk dat jij nu al een beetje kan raden wat ik als kindercoach doe … Ik help jou bij iets wat je heel graag wilt leren.

Ben je nieuwsgierig geworden hoe ik jou kan helpen? Lees dan snel verder!

Ik ben er voor jou!

Voel je dat ook weleens zo’n boos, bang of verdrietig gevoel van binnen. Je weet niet wat je ermee moet beginnen. Je zou wel willen stampen, gillen of huilen. Het kan ook zijn dat jij het lastig vindt om samen te spelen of om vrienden te zijn van jezelf. Of je ziet gewoon ergens tegenop, om welke reden dan ook.
Je ouders hebben vast al geprobeerd je te helpen, maar misschien is dat voor jou nog niet genoeg. Dan kan het helpend voor je zijn om bij mij te komen.

Jij weet het beste wat je anders wilt. Dit noemen we jouw wensvraag. Om jouw wensvraag uit te laten komen gaan we samen praten, spelletjes doen, bouwen, tekenen, knutselen, verhalen lezen of… wat jij wilt en wat bij jou past. Voordat we aan de slag gaan, praat ik eerst met je ouders. Daarna kom je bij mij en kunnen we starten. Je mag alles tegen mij zeggen, niets is raar of fout.

Stoeien

Het is net alsof we samen gaan stoeien. Tja, want stoeien …. wie houdt daar niet van? Lekker dollen en ravotten. Ontdekken wat je kunt en waar de grenzen liggen. Tegelijk kan dit bulten en builen opleveren. We noemen dat ook wel ‘problemen’. Samen ontdekken we welke mogelijkheden jij hebt om met het ‘probleem’ om te leren gaan. Dit noemen we de pleister. Deze pleister wordt geplakt op de pleisterplaats. Dat is bij mij in de praktijk. Zo ontdekken we al stoeiend wat jij nodig hebt om weer lekker in je vel te zitten.

Veel ‘stoei’ plezier!

top